Uitleganimatie
laten maken

Iets uitleggen, draagvlak creëren, of je bedrijf pitchen? Het gebruik van een uitleganimatie is zeer effectief. We helpen je graag. Van verhaallijn tot en met de oplevering.

Een uitleganimatie laten maken

Als je kort en krachtig iets uit wilt leggen is een uitleganimatie - ook wel 'explanimation' of 'explainer video' genoemd - een zeer effectief middel. Om de eenvoudige reden dat we makkelijker iets kijken dan dat we het lezen. Eerst is ervaren in het maken van uitleganimaties voor uiteenlopende doeleinden. Zo hebben we uitleganimaties gemaakt om een boodschap over te brengen, een product of dienst te pitchen of om intern draagvlak te creëeren. We vertellen je graag meer over onze maatwerk uitleganimaties.

Maatwerk uitleganimatie

Voor een maatwerk uitleganimatie verdiepen we ons eerst in jouw bedrijf. Wat wil je overbrengen en welke vorm past daar het beste bij? Welke tone of voice gebruiken we? Welke grafische stijl gaan we voor je ontwikkelen? Gebruiken we een mannelijke of vrouwelijke voice-over? Het antwoord op deze vragen vormt het vertrekpunt voor jouw unieke maatwerk uitleganimatie. Vanuit daar gaan we stap voor stap voor je aan de slag.

Wat kost een uitlganimatie?

Een beetje flauw wellicht, maar het maken van een maatwerk uitleganimatie kost vooral veel tijd. Hieronder kun je lezen welke stappen er genomen moeten worden om tot een goeie uitleganimatie te komen. Je kunt je daar wellicht bij voorstellen dat dit niet in een paar uurtjes gefixt is. De kosten hangen vooral af van de lengte van de animatie en de intensiteit van de beweging, oftewel hoe meer er in beeld gebeurt des te meer animatiewerk er bij komt kijken. Maar denk ook aan ondertiteling en het inspreken van verschillende talen wat van invloed is op de prijs. Wil je toch graag meer weten over wat het nou gaat kosten? Neem dan contact op via onderstaande button, dan komen we snel bij je terug met een vrijblijvend kostenplaatje.

Eerst is het bureau voor jouw uitleganimatie

Ben je op zoek naar een maatwerk uitleganimatie? Dan zijn wij het bureau dat je zoekt. We zijn gevestigd in Amersfoort, maar ook werkzaam in regio Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn en Noord Brabant. 

Bekijk hier een aantal uitleganimaties die we voor onze klanten hebben ontwikkeld.

Uitleg animatie Multidisciplinair Agile Werken voor Royal FloraHolland

Eerst weet complexe materie om te zetten in een krachtige boodschap. En visueel te vangen in een mooie vorm.
Swetta Mul, Royal FloraHolland

Uitleg animatie KNOV 'Gezond Zwanger Worden'

Uitleg animatie als bedrijfspitch voor Mooiza

Uitleganimatie stap voor stap

1. Verhaallijn schrijven

Voor een sterke verhaallijn duiken we eerst de materie in. Wat is het probleem? Wat moet er verteld worden? Wie wil je bereiken met de animatie? Is je pitch sterk genoeg of moet deze nog bijgeschaafd worden? Vervolgens gaan we aan de slag met een verhaallijn. Daarbij proberen we het verhaal 'klein' te houden en de essentie bloot te leggen. Zonder beeld moet je verhaal ook al spreken tot de verbeelding. En staan als een huis.

2. Storyboard en uitwerking

Vervolgens gaan we aan de slag met een storyboard, de visuele verhaallijn. Het storyboard lopen we samen met je door. En passen we indien nodig aan op essentiële punten. De schetsen werken we uit tot passende beelden. Geen stockplaatjes, maar maatwerk artwork wat aansluit bij jouw verhaal en huisstijl.

3. Voice-over en animeren

We zoeken een passende stemacteur of -actrice waarmee we jouw verhaal als audio opnemen. Dit kan in 1 of meerdere talen. De volgende stap is het animeren waarbij het uitgewerkte storyboard tot leven komt. Het tempo en het ritme van de voice-over die we hebben opgenomen bepaald het tempo.

4. Audio, ondertiteling en oplevering

Als finishing touch voegen we passende muziek en geluidseffecten toe. Waardoor de animatie nog meer gaat leven. Tot slot kunnen we ondertiteling toevoegen. Iets wat steeds vaker wordt gedaan omdat filmpjes (op socials) niet altijd met audio worden bekeken. De animatie is nu klaar voor oplevering. We renderen de animatie uit op hoge resolutie en leveren hem bij je aan in de gewenste bestandsformaten.

Jouw boodschap ook omzetten in een krachtige uitleganimatie?